EXTE EXPERT XT

Obitelj XT kutija raste. Exte EXPERT XT kutija s mogućnošću otvaranja unutara ili ispod je idealano rješenje za projekte renoviranja.

NOVA GENERACIJA XT KUTIJA

Obitelj XT kutija raste. Exte EXPERT XT kutija s mogućnošću otvaranja unutara ili ispod je idealano rješenje za projekte renoviranja. Kutija je kompaktna i ispunjava sve uvjete zahtjevnih kupaca, zauzima minimalni prostor za maksimalnu udobnost. Ugradnja integrirane komarice sada je još lakša, a uz univerzalne dijelove serije XT ugradnja postaje još jednostavnija uz opcije adproszorske ugradnje ili podfasadne ugradnje. Expert XT pozornost poklanja uštedi energije i zaštiti okoliša što potvrđuje ispunjavanjem svih standarda iz Pravilnika za energetsku održivost iz 2014 godine.

 

KLASIČNO RJEŠENJE ZA OBNOVU

Exte EXPERT XT je jednostana kutija sa komponentama koje pružaju rješenje za svaki zadatak renoviranja. U klasičnom dizajnu poklopac za održavanje otvara se sa unutrašnje ili dojnje strane. To omogućuje najširi mogući pristup za održavanje roletni i unutarnjim dijelovima.

EXPERT XT idelna je i kao podžbukna kutija na novogradnjama. Poklopac za održavanje koji se nalazi sa donje strane omogućava vam potpuno oblaganje unutarnje i vanjske strane žbukom. Kada se koristi kao podfasadna EXPERT XT sistem nudi nekoliko vrsta adaptera od aluminija i plastike koji se mogu zašarafi ti sa strane kada je kutija podfasadna, što omogućuje lakše postavljanje fasade. Sa otvaranjem sa donje strane ne postoji rizik spadanja izolacije koja je fi ksirana. Sve ovo omogućuje rad na mjestu instalacije. Kod otvaranja i revizije unutrašnjosti kutije poklopac sa donje i unutarnje strane neće u potpunosti ispasti što ovu kutiju čini lakšom za renoviranje.

MOGUĆNOSTI DIZAJNA

Korištenjem renolit folija u raznim bojama Exte omogućuje ugradnju kutije u više od 130 boja po narudžbi. Širokom paletom boja plastičnih profi la izlazi se u susret svim zahtjevnima kupaca u vidu boja i estetike. Kako bi obskrbili svoje kupce Exte je naučio nove vještine i uveo novi potpuno automatizirani sustav koji omogućuje isporuke manjih količina profila kutija u raznim bojama po narudžbi. Na taj način možemo pružiti brzi odgovor na vaše specijalne zahtjeve.pružiti i skraćujemo vrijeme od narudžbe do isporuke.

Exte kutijom EXPERT XT također može ispuniti neobične zahtjeve kupaca. All-round sistem folija u boji dozvoljava nam savršenstvo za osjetila u punom spektru boja. Exte zadovoljava sve projektne zahtjeve kako iznutra tako i izvana. Kod renolit dekor boja važno je naglasiti kako unutarnje stranice kutije ostaju nepromijenjene i bijele jer se folija aplicira izvana. Isto tako i na vodilicama roletne folija se aplicira s vanjske strane i to u odgovarajuću navedenu boju okvira.

Kod postavljana roletne koja se diže tubularnim motorom, motor se postavlja na izuzetno izdržljive nosače. Novodizajnirani nosači su izrađeni da budu univerzalni za sve vrste konvencionalnih tubularnih motora što vam omogućuje jednostavnu montažu i ugradnju.

Postižući univerzalnost izbjegavaju se skupi metalni nosači što smanjuje troškove, olakšava ugradnju i pojednostavljuje opće rukovanje.

Kada je zid podjele zašarafl jen u kutiju, kako bi vršili uparivanje ili razdvajanje roletne unutar iste kutije dizajnirani su specijalni dodatci. Jedna od specijalnih opcija ovoga riješenja je da se rotirajući dodatci mogu umetati kroz zid podjele koji je dovoljno velik za osovinu od Ø 40 do Ø 60 što uvelike pomaže rastavljanju , pogotovo sa projektima gdje je potrebno naknadno ugrađivanje i pomjeranje. Ovo visokokvalitetno rješenje sa pomičnom unutarnjom pregradom omogućuje kompletnu podjelu nosača ležaja pomoću samo dva poklopca. To onemogućuje ‘trošenje’ zaštitne ljuske. Spajanje i rastavljanje je također lakše zbog ove dvodjelne zaštite.

Veza između prozora i kutije uvijek je bila od velike važnosti za Exte sisteme i posebna je pozornost poklonjena čvrstoći te veze.

Adapteri sistema Exte EXPERT XT uklapaju se u sve standardne prozorske sisteme. Na raspolaganju vam je čitav niz različitih adaptera, čije prikaze možete pronaći u tehničkom dijelu kataloga. Adapteri se dijele ovisno o profilu koji omogućuju spajanje kutije sa prozorskim profi lom, brzo, jednostavno i kvalitetno.

Prednost adaptera je što se kutija roletne zajedno sa roletnom može odvojeno praviti i transportirati do mjesta ugradnje, a zatim pomoću adaptera spojiti tek na mjestu ugradnje prozora. To omogućuje veću fl eksibilnost u radu sa kutijom i optimizira troškove prijevoza na gradilište. Sve što je potrebno na gradilištu je gurnuti kutiju na prozorski okvir odozdol prema gore dok ne čujete prepoznatljivi zvuk ‘‘klik’’

Montiranje gornjih elemanata kutije roletne na velike raspone prozora ili vrata u praksi često predstavlja problem. Exte je ovaj problem riješio sa specijalnim čeličnim ojačanjem.Ovo unikatno rješenje učvršćuje statiku prozorskog elementa tako da prozori širina iznad 2,4 metra i visina do 8 metara se mogu pojačati i na taj način mogu nositi kutiju bez učvršćivanja za plafon.

Pogled na mogućnosti rješenja za prozore i vrata. Umetnuto ojačanje poboljšava stabilnost kutije i spoja sa prozorskim profi lom.To omogućuje veći raspon roletne i bolju nosivost.

STABILNO FIKSIRANJE

Za učvršćivanje kutije roletne sistema EXTE EXPERT XT omogućili smo vam različite učvršćivače kako bi se točno prilagodili svim prozorskim sistemima. Ugradnja je brza i laka.

1. Vodilice za roletne kutije EXTE EXPERT XT su jednake kao u sistema ELITE XT. To znači da jedna vodililica služi za roletnu i po potrebi za komaricu. Potrebno je ukloniti zaštitni dio vodilice za komaricu i umetnuti aluminijski dio koji je predviđen kao vodilica komarice. Za uklanjanje zaštitne plastike vodilice komarice u Europrofi lu možete besplatno dobiti šablonu za izrezivanje. Koristeći obični skalpel i šablonu više puta umjerenim pritiskom skalpela pređite preko mjesta za izrezivanje i višak plastike će biti lako i precizno uklonjen. U ponudi je i posebna mašina za urezivanje kanala.
2. Komarica se jednostavno umeće u kutiju u bilo kojem trenutku.
3. Izgled komarice prije umetanja u kutiju. Ovaj tip komarice je patentirani Exte proizvod zajedno sa ergonomski dizajniranom ručkom za izvlačenje.
Osnovna pravila vrijednosti kada pričamo o toplotnoj izolaciji kod sistema za roletne su točno defi nirana. Pravila su propisana od strane Europske komisije za građevinske standarde. Kada se ugrađuju na nove zgrade, roletne se smatraju kao dio vanjskog zida. Vrijednosti termalne zaštite i termičkog mosta kod
prozora su propisane. Kada promatramo renovacije i stariju izgradnju na roletne se gleda kao produžetak gornjeg prozorskog okvira i dodaju se površini
prozorskog elementa kao vrijednost. Minimalni zahtjev toplotne izolacije ima vrijednost USB <=0,85 (W/ m2K) i fRsi>=0,70. Vrijednosti EXTE EXPERT XT postiže vrijednosti koje zadovoljavaju sve zahtjeve o izolaciji koje tržište postavlja pred njega.