Roletne sa komaricom

EXTE EXPERT XT

exte-expert-1

Obitelj XT kutija raste: S mogućnošću otvaranja unutara i ispod Exte EXPERT XT je idealan za projekte renoviranja. Kutija je kompaktna i ispunjava sve uvjete zahtjevnih mušterija, zauzima minimalni prostor za maksimalnu udobnost. Ugradnja integrirane komarice sada je još lakša, a uz univerzalne dijelove serije XT ugradnja postaje još jednostavnija uz opcije nadproszorske ugradnje ili podfasadne ugradnje. Expert XT pozornost poklanja uštedi energije i zaštiti okoliša što potvrđuje ispunjavanjem svih standarda iz Pravilnika za energetsku održivost iz 2014 godine.

expert-2

expert-3

KLASIČNO RJEŠENJE ZA OBNOVU

Exte EXPERT XT je jednostana kutija sa komponentama koje pružaju riješenje za svaki zadatak renoviranja. U klasičnom dizajnu poklopac za održavanje otvara se sa unutrašnje i dojnje strane. To omogućuje najširi mogući pristup za održavanje roletni i unutarnjim dijelovima.
EXPERT XT može se koristiti kao nadrgadna kutija ali i kao podfasadna kutija gdje joj donji pristup za reviziju omogućava posebne mogućnosti naknadne ugradnje komarice u podfasadnu kutiju kao i lakšu reviziju. Prednost ove kutije kao podfasadne kutije je očigledna u usporedbi sa drugim podfasadnim kutijama na tržištu. Moguće dubine prozorskog okvira na koje se ova kutija može ugrađivati su do 92 mm.

JEDNA VODILICA ZA SVE

Samo je jedna vodilica dovoljna za mini (lijevo) ili maksi (desno) lamelu.Na našem skladištu dostupna je i aluminijska vodilica istih dimenzija kao na slici prikazana PVC vodilica.

exteel2

exteel1

EXTE RIJEŠENJA SASTAVLJANJA

expert-4 0

Kod postavljana roletne koja se diže tubularnim motorom, motor se postavlja na izuzetno izdržljive nosače. Novodizajnirani nosači su izrađeni da budu univerzalni za sve vrste knovencionalnih tubularnih motora što vam omogućuje jednostavnu montažu i ugradnju. Postižući univerzalnost izbjegavaju se skupi metalni nosači što smanjuje troškove, olakšava ugradnju i pojednostavljuje opće rukovanje.

DIZAJNERSKA RIJEŠENJA

Korištenjem renolit folija u raznim bojama omogućeno je ugraditi kutiju u više od 130 boja po narudžbi. Širokom paletom boja plastičnih profila izlazi se u susret svim zahtjevnima kupaca u vidu boja i estetike.

Kako bi obskrbili svoje kupce Exte je naučio nove vještine i uveo novi potpuno automatizirani sustav koji omogućuje isporuke manjih količina profila kutija u raznim bojama po narudžbi. Na taj način možemo pružiti brzi odgovor na vaše specijalne zahtjeve. pružiti i skraćujemo vrijeme od narudžbe do isporuke.

Exte kutijom EXPERT XT također može ispuniti neobične zahtjeve kupaca
All-round sistem folija u boji dozvoljava nam savršenstvo za osjetila u punom ukras za vas. Exte zadovoljava sve projektne zahtjeve kako iznutra tako i izvana.

Kada se radi renolit dekor boja važno je naglasiti kako unutarnje stranice kutije ostaju nepromijenjene i bijele jer se folija aplicira izvana i na vodilicama roletne i to u odgovarajući navedenu boju okvira.

expert-7

expert-6

RIJEŠENJA ZA PODJELU

Zid podjele je zašarafljen u kutiju. Specijalni dodatci su dostupni za uparivanje ili razdvajanje. Jedna specijalna opcija ovoga riješenja je da se rotirajući dodatci mogu umetati kroz zid podjele koji je dovoljno velik za osovinu od Ø 40 do Ø 60 što uvelike pomaže rastavljanju , pogotovo sa projektima gdje je potrebno naknadno ugrađivanje i pomjeranje. Ovo visokokvalitetno rješenje sa pomaknutom unutarnjom pregradom omogućuje kompletnu podjelu nosača ležaja pomoću dva poklopca. To onemogućuje ‘trošenje’ zaštitne ljuske . Spajanje i rastavljanje je također lakše zbog ove dvodjelne zaštite.

exte-str5

exte-str52

Slika 1: Klasična podijela dvije roletne dvije komande

Slika 2: Prolazna podijela,dvije roletne jedna komanda

SISTEM ZA INTEGRIRANE KOMARICE

exte-str7-1

Komarica kod EXPERT XT kutije je smještena između roletne i prozora. Zbog toga komarica ne reducira kapacitet namotaja roletne.

Komarica može, a ne mora biti smještena u zaštitnoj aluminijskoj oblozi i radi pomoću opruge integrirane u osovinu komarice. Ovaj način omogućuje komarici neovisnost u odnosu na roletnu i kutiju te se može lako postaviti u bilo kojem trenutku.

  Maksimalna širina  Maksimalna visina uključujući kutiju 
Prozorska komarica  1800  2450 
 Komarica za vrata 1800  2450 

 

Vodilice za roletne kutije EXPERT XT su specijalno pripremljene za ovu svrhu. Potrebno je samo ukloniti zaštitni dio vodilice za komaricu i umetnuti aluminijski dio koji je predviđen kao vodilica komarice.Komarica se može dodati kroz bilo koji od odabranih otvora za održavanje, iznutra, s vana ili s donje strane. i to na sve otvore do visine 2,4 metra uključujući kutiju. Sve je napravljeno da ta operacija bude brza i jednostavna.

expert-5

exte-str62

Slika 1: Prikaz integrirane komarica EXPERT XT

Slika 2: Prikaz vodilice roletne koja se lako pretvara i u vodilicu komarice.Sličan princip se primjenjuje i na aluminijskoj vodilici predviđenoj za ovaj sistem.

EFIKASNA TOPLOTNA IZOLACIJA

Očuvanje energije postalo je jednostavno
Osnovna pravila vrijednosti kada pričamo o toplotnoj izolaciji kod sistema za roletne su točno definirana. Pravila su propisana od strane Europske komisije za građevinske standarde.
Kada se ugrađuju na nove zgrade, roletne se smatraju kao dio vanjskog zida. Vrijednosti termalne zaštite i termičkog mosta kod prozora su propisane.
Kada promatramo renovacije i stariju izgradnju na roletne se gleda kao produžetak gornjeg prozorskog okvira i dodaju se površini prozorskog elementa kao vrijednost.

table400

Minimalni zahtjev toplotne izolacije ima vrijednost USB <=0,85 (W/m2K) i fRsi>=0,70. Vrijednosti EXPERT XT postiže vrijednosti koje možete vidjeti u tablici.
Sve potrebne testove i certifikate možete dobiti od strane EXTE-a i oni mogu biti prezentirani na zahtjev inspekcije.

termo1

termo2

Unaprijeđena toplotna izolacija pomoću izolatora uz zid je opcija koju sve više zahtijevaju arhitekti.
Sistem kutije za roletne EXPERT XT pruža perfektnu toplotnu zaštitu po standardima Europske Unije.

Back to top